Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا فرزین پنجشنبه شب در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه یک در مورد دهک‌بندی مردم اظهار داشت: از ۱۰ سال قبل دهک‌بندی شروع شده و قرار بود یارانه‌ به گروه‌های پردرآمد داده نشود اما شناسایی آنها سخت بود. بهترین روش شناسایی با معیار PIT و نظام مالیاتی شخصی است اما چون در کشور ما این روش مالیاتی وجود ندارد از روش پراکسی مینتکس استفاده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سامانه رفاهی چهار روش برای شناسایی افراد در نظر گرفته شده یکی درآمد ثابت افراد که یا حقوق‌بگیر دولت یا حقوق‌بگیر تأمین اجتماعی هستند، دوم ارزش خودرو، سوم میزان خرید از سیستم شاپرکی و چهار حساب بانکی افراد است.

رئیس شورای هماهنگی بانک‌های دولتی گفت: جمعیت کشور طبق آمار ۸۵.۳ میلیون نفر هستند که از این تعداد ۷۸ میلیون نفر یارانه ماهانه و معیشتی دریافت می‌کنند و دهک دهم پردرآمدی شناسایی شده و حذف شدند و ۹ دهک دریافت می‌کنند.

به گفته فرزین، در حال حاضر ۷۲ میلیون نفر کمک معیشتی جدید دریافت کردند که اگر می‌خواستم به ۹ دهک کامل بدهیم حدود ۷۶ تا ۷۷ میلیون می‌شد.

وی افزود: هر یک از شاخص‌های درآمدی برای دهک‌بندی وزن خاصی دارند و باید مردم به سامانه مراجعه کنند و آخرین به‌روزرسانی سامانه وزارت رفاه در اردیبهشت سال جاری بوده است.

رئیس شورای هماهنگی بانک‌های دولتی گفت: منطق‌ پراکسی مینتکس می‌گوید باید شاخص‌های مختلف دارای وزن مختلف باشند و تنها درآمد افراد ملاک نیست بلکه میزان درآمد افراد طی پنج سال گذشته بررسی  می‌شود.

فرزین این را هم اضافه کرد: از ۸۵ میلیون ایرانی اطلاعات ۷۸ میلیون نفر که متقاضی یارانه بوده‌اند را  داریم و برای دیگر افراد اطلاعات خانوار آنها را نداریم. ۶۴ میلیون نفر هم یارانه معیشتی دریافت می‌کردند و ۷۸ میلیون نفر یارانه نقدی ماهانه می‌گرفتند که اکنون همه این یارانه‌ها یک کاسه شده و به عنوان کمک معیشتی پرداخت می‌شود.

وی ادامه داد: براساس اعلام دولت دهک دهم پردرآمدی حذف شده است و برای سه دهک پایین درآمدی ماهانه ۴۰۰ هزار و برای ۶ دهک بقیه ۳۰۰ هزار تومان کمک معیشتی پرداخت می‌شود.

رئیس شورای هماهنگی بانک‌های دولتی در مورد اینکه اگر کالابرگ الکترونیکی داده شود آیا یارانه حذف می‌شود، عنوان کرد: بستگی دارد که چقدر کالا مشمول کالابرگ الکترونیکی شود. سامانه اول در مورد نان خواهد بود که دولت دنبال راه‌اندازی آن است و اگر به درستی اجرا شود بخشی از منابع برای نان اختصاص می‌یابد.

فرزین در مورد اینکه آیا کمک معیشتی ثابت می‌ماند، اظهار داشت: آنچه دولت در سال ۹۷ برای ارز ترجیحی شروع کرد تشخیص داد که در ابتدای زنجیره ارز یارانه‌دار برای واردات نهاده اختصاص دهد ولی این طرح از اول به صورت یک نوزاد مرده متولد شد، هم نظام توزیع ارز به نقطه هدف نرسید و هم باعث ایجاد رانت شد. بعد از آن نشان داده شد قیمت کالاها افزایش یافته و در سیستم توزیع هم دچار مشکل است.

وی افزود: دولت قبل به تدریج کالاها را از شمول ارز ترجیحی حذف کرد اما در طی این سال‌ها ۷۰ میلیارد دلار ارز ترجیحی پرداخت شد که ۵۰ میلیارد دلار آن برای کالاهای اساسی اختصاص یافت.

رئیس شورای هماهنگی بانک‌های دولتی ادامه داد: دولت در حال حاضر دنبال حذف نیست بلکه نوع پرداخت را تغییر می‌دهد. سال گذشته ۱۵.۶ میلیارد دلار یارانه ارز برای کالاهای اساسی و دارو داده شد. اگر دلار سامانه نیما را در نظر بگیریم برای هر دلار ۲۰ هزار تومان تفاوت قیمت با نرخ ترجیحی وجود دارد. اگر دولت بخواهد این رقم یارانه ارز به هدف برسد باید مستقیم به خانوار داده شود.

فرزین گفت: تفاوت نرخ نیمایی ارز و نرخ ترجیحی ۳۲۰ هزار میلیارد تومان در سال می‌شود. دولت نمی‌خواهند آن را حذف کند بلکه روش پرداخت را از حلقه اول به حلقه آخر یعنی مصرف‌کننده می‌پردازد.

وی افزود: طبق گزارش مرکز آمار در سال گذشته دهک اول در مناطق شهری ۲۳ میلیون تومان مجموعه هزینه سالانه داشت که اگر براساس یارانه پرداخت شده حساب کنیم مبلغ یارانه ۴۰ درصد هزینه آنها را پوشش می‌داد. یارانه قرار است ضریب جینی را کاهش دهد و به دهک‌های کم درآمد بیشتر برسد.

رئیس شورای هماهنگی بانک‌های دولتی عنوان کرد: اگر تورم ۴۰ درصد را در نظر بگیریم مجموع هزینه‌ خانوار روستایی در سال ۱۲ میلیون تومان است که یارانه آنها ۶۰ درصد هزینه خانوار را جبران می‌کند و دهک‌های پایین از یارانه‌ها بهره‌مندی بیشتری خواهند داشت.

فرزین در مورد اینکه کمک معیشتی چقدر تورم ایجاد می‌کند، اظهار داشت: در روستاها ۶۰ درصد هزینه خانوار را کمک معیشتی تشکیل می‌دهد و قرار نیست یک طرح کل مسائل کشور را حل کند.

به گزارش روابط عمومی بانک ملی ایران، وی در مورد منابع کمک معیشتی گفت: براساس قانون بودجه مبلغ یارانه مشخص شده است و برای سال‌های آینده باید در قانون بودجه مشخص شود.

رئیس شورای هماهنگی بانک‌های دولتی در مورد اثر تورمی طرح اصلاح یارانه‌ها عنوان کرد: چهار مرکز پژوهشی شامل بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، مرکز آمار و مؤسسه پژوهش برنامه‌ریزی اعلام کرده‌اند اثر تورمی طرح اصلاح یارانه‌ها زیر ۱۰ درصد خواهد بود، برخی گفته‌اند ۷.۸درصد و برخی ۸.۱ درصد اعلام کرده‌اند.

منبع: ایسنا

منبع: فردا

کلیدواژه: تورم کالابرگ الکترونیک طرح اصلاح یارانه ها رئیس شورای هماهنگی بانک های دولتی میلیون نفر کمک معیشتی یارانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۹۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال یک میلیون خانوار اصفهانی از کالابرگ الکترونیک

کالابرگ الکترونیک از بهمن پارسال تا اردیبهشت امسال یک فصل پرافت و خیز را پشت سرگذاشت و با استقبال دو سوم خانوارهای اصفهانی از این طرح به پایان مرحله نخست رسید و اکنون ادامه یا تغییر شیوه‌های اجرای این طرح به تصمیم و سیاست‌های دولت بستگی دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، فرصت سه ماهه اجرای طرح کالابرگ الکترونیک رو به پایان است اما با وجود استقبال دهک‌های اول تا هفتم از این طرح هنوز تکلیف ادامه یا تغییر شیوه اجرای فجرانه مشخص نیست، طرحی که از هفدهم بهمن پارسال شروع و قرار شد در یک زمان‌بندی سه ماهه تا اردیبهشت ۱۴۰۳ ادامه یابد.

سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره احتمال ادامه یا تغییر طرح فجرانه می‌گوید: برای ادامه پرداخت جایزه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ الکترونیکی (طرح فجرانه) موضوع در حال پیگیری و بررسی است که به زودی نتیجه اعلام می‌شود.

شباهت کالابرگ و یارانه نقدی در این است که هر دو کمک‌هزینه‌های معیشتی از سوی دولت است؛ اما نخستین تفاوت آن است که یارانه را می‌توان به‌صورت نقدی دریافت کرد اما اعتبار کالابرگ این‌گونه نیست همچنین محدودیتی در استفاده از مبلغ یارانه وجود ندارد؛ اما اعتبار کالابرگ الکترونیکی تنها به برخی ۱۱ کالای اساسی در سبد معیشتی افراد تعلق می‌گیرد.

دومین تفاوت این دو کمک‌هزینه، دهک‌بندی آن‌هاست، کالابرگ تنها متعلق به دهک‌های اول تا هفتم است که شامل قشر ضعیف تا متوسط و کم درآمد جامعه می‌شود، اما یارانه متعلق به ۹ دهک‌بندی است که همه آن‌ها ماهانه مبلغ مشخصی را به‌عنوان کمک هزینه معیشتی دریافت می‌کنند.

مبلغ کالابرگ الکترونیکی برای دهک‌های اول تا سوم ۶۲۰ هزار تومان و برای دهک‌های چهارم تا هفتم ۵۲۰ هزار تومان است به عبارت دیگر مبلغ کالابرگ الکترونیکی برابر با مبلغ یارانه برای هر شخص به‌علاوه‌ی ۲۲۰ هزار و ۴۵۰ تومان اعتبار تشویقی استفاده از کالابرگ الکترونیکی است که مابه‌التفاوت قیمت اقلام با ارزش روز آن‌ها به شمار می‌آید.

قیمت سال ۱۴۰۳ برای ۱۱ کالای اساسی مدنظر دولت ۷۴۳ هزار و ۷۵۰ تومان در نظر گرفته شده بود که خانوارهای دهک‌های اول تا هفتم درآمدی در صورت خرید آن‌ها، فقط باید ۵۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان پرداخت کنند و مابه‌التفاوت آن به مبلغ ۲۲۰ هزار و ۴۵۰ تومان، از محل اعتبار دولت تأمین می‌شود.

اقلام کالابرگ الکترونیکی نیز شامل ۳ کیلوگرم شیر، ۴۰۰ گرم پنیر، ۱ کیلوگرم تخم‌مرغ، ۲ کیلوگرم مرغ، ۸۰۰ گرم روغن مایع، ۷۰۰ گرم ماکارونی، ۲ کیلوگرم برنج، ۲.۵ کیلوگرم ماست، ۵۰۰ گرم قند و شکر، ۱.۲ کیلوگرم حبوبات و ۱ کیلوگرم گوشت بوده که برند آن تعیین نشده است؛ بنابراین، دست خانوارها برای انتخاب برند کالاهای اساسی باز است.

اما با نزدیک شدن به پایان مرحله نخست طرح فجرانه، زمزمه‌هایی درباره بازنگری در روش‌های اجرا و کاهش اشکالات آن شنیده می‌شود، برخی منابع نیز از احتمال تغییر مبالغ و یارانه تشویقی خبر می‌دهند زیرا این طرح متناسب با تورم اجرا می‌شود و لازم است نسبت به تورم یارانه تشویقی نیز افزایش یابد.

روزهای پایان مرحله نخست یارانه تشویقی

مهدی کریمی، مدیر اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان در گفت‌وگو با ایمنا درباره این طرح اظهار کرد: طرح کالابرگ الکترونیک از اسفند سال ۱۴۰۱ شروع شد و شیوه‌های مختلفی را با توجه به تکالیف مقرر قانونی طراحی کردند ابتدا در خرداد ماه سال گذشته بسته تشویقی ۸۰ هزار تومانی و سپس از تیر تا شهریور پارسال، بسته تشویقی ۱۲۰ هزار تومانی در دستور کار قرار گرفت و سرانجام از ۱۷ بهمن طرح فجرانه که تاکنون ادامه دارد.

وی خانواده‌های دهک یک تا هفت را زیر پوشش کالابرگ الکترونیک دانست و افزود: اعتبار ۲۲۰ هزار تومانی یارانه تشویقی برای خرید ۱۱ قلم کالابرگ که شامل لبنیات، گوشت، مرغ، حبوبات، روغن، ماکارونی و برنج پیش‌بینی شده که جدا از یارانه نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی است، مرحله نخست از بهمن آغاز شد از اسفند تا ۱۷ فروردین و سرانجام تا ۱۷ اردیبهشت نیز تمدید شد که آخرین مرحله طرح کالابرگ الکترونیک به نام فجرانه به شمار می‌آید.

مدیر اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با اشاره به اعلام دهک‌بندی خانوارها از طریق سامانه حمایت خاطر نشان کرد: از طریق شماره‌گیری کد دستوری یا نصب برنامه کاربردی شما نیز امکان استعلام یارانه و مشاهده اعتبار آن وجود داشته است از سوی دیگر فروشگاه‌های طرف قرارداد طرح میز از طریق نصب پوستر یا اعلام در اپلیکیشن شما قابل مشاهده هستند.

مشارکت هفت هزار و ۵۰۰ فروشگاه طرف قرارداد در استان اصفهان

کریمی از مشارکت بیش از ۵۰۰ فروشگاه زنجیره‌ای استان اصفهان و بیش از ۷ هزار فروشگاه خرد در طرح کالابرگ خبر داد و گفت: در مجموع بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ فروشگاه کالاهای مشمول یارانه تشویقی را به مصرف کنندگان عرضه می‌کنند همچنین شماره چهاررقمی ۰۲۱۶۳۶۹ برای پاسخگویی به پرسش‌های افراد درباره این طرح در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به استقبال بیش از یک میلیون خانوار در استان اصفهان از این طرح گفت: آمار نشان می‌دهد که بیش از ۷۰ درصد خانواده‌های اصفهانی اقلام کالابرگ الکترونیک را خریداری کردند و بیش از ۱.۲ همت نیز از این قالب اعتبار پیش‌بینی شده دولت در استان هزینه شد که سه برابر این رقم نیز مردم هزینه کردند.

به گفته مدیر اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان سبد خرید کالابرگ ۷۴۳ هزار تومان در نظر گرفته شده که ۵۲۳ هزار تومان آن نقدی پرداخت می‌شود و ۲۲۰ هزار تومان نیز اعتبار کالابرگ دولت است.

کریمی ستاد کالابرگ الکترونیک استان اصفهان و شهرستان‌های آن‌را متولی رسیدگی به این طرح دانست و تاکید کرد: رؤسای ستاد در شهرستان‌ها، فرمانداران هستند و دبیر ادارات تعاون کار و اعضا نیز از اداره صنعت، جهاد کشاورزی، ارشاد، تعاون روستایی، تعزیرات حکومتی تشکیل می‌شود که در زمینه نظارت بر اجرای طرح نیز فعالیت می‌کنند.

تخلف کمتر از پنج درصد فروشگاه‌ها

وی شماره تلفن ۱۲۳ اداره کل صمت را آماده دریافت و رسیدگی به شکایات اعلام کرد و گفت: اداره کل تعزیرات حکومتی نیز در این موضوع فعال است و با تشکیل گروه‌هایی در شهرستان‌ها بر مراکز توزیع نظارت می‌کند همچنین در صورت دریافت گزارش‌های مردمی موضوع پیگیری خواهد شد.

مدیر اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان مرحله نخست برخورد با متخلفان را شامل تذکر شفاهی اعلام کرد و افزود: با توجه به ناآگاهی برخی از فروشندگان، در صورت گزارش تخلف این تذکر در دستور کار قرار می‌گیرد اما تکرار تخلف باعث قطع ارتباط و خروج از سیستم توزیع کالابرگ همراه بوده است.

کریمی آمار تخلفات فروشگاه‌های طرف قرارداد طرح فجرانه در استان اصفهان را از میانگین کشور پایین‌تر برشمرد و گفت: آمار تخلف به کمتر از پنج درصد فروشگاه‌های مشمول در استان می‌رسد که با توجه به جدید بودن و ناآشنایی توزیع‌کنندگان با این طرح در ابتدا تذکر در دستور کار قرار گرفت اما متناسب با نوع تخلف برخوردهای دیگری مانند تذکر کتبی و پلمب فروشگاه نیز انجام شد.

وی درباره موارد تخلف یادآور شد: این موارد بر اساس ماده ۱۵ قانون تعزیرات حکومتی بررسی می‌شوند که ممکن است فروشگاهی از عرضه کالای مشمول خودداری کرده یا محدودیت برند خاصی از کالاها، دستکاری در وزن و کم‌فروشی یا گران‌فروشی را به مصرف‌کنندگان تحمیل کرده باشد که این موارد متناسب با نوع تخلف از سوی بازرسان اداره صمت، بازرگانی و تعزیرات مورد پیگرد قرار می‌گیرد.

گزارشی از باب کمبود نداشتیم

مدیر اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان درباره گلایه برخی خانواده‌های زیر پوشش طرح از محدودیت توزیع اقلام پرمصرفی مانند گوشت قرمز و سفید ادامه داد: مصرف‌کنندگان در صورت مشاهده هر گونه تخلف موضوع را به سامانه اعلام کنند اما با توجه به اینکه ستاد تنظیم بازار این فروشگاه‌ها را در اولویت تأمین اقلام گذاشته است تا استقبال مردم پوشش داده شود، در صورت تأمین هرگونه اقلام مصرفی، فروشگاه‌های توزیع کالابرگ الکترونیک در اولویت قرار دارند بنابراین گزارشی از باب کمبود نداشتیم زیرا که زمان اجرای این طرح یک ماهه است و در طول این مدت امکان تأمین اقلام مورد نیاز مصرف‌کنندگان وجود دارد.

کریمی اظهار کرد: بیش از ۱۰۰ هزار فروشگاه زنجیره‌ای نیز طرف قرارداد یارانه تشویقی هستند و مشمولان می‌توانند اقلام مورد نیاز خود را از این مراکز تهیه کنند با توجه به فراوانی مراکز توزیع، گزارشی از کمبود مواد غذایی نداشتیم و در صورت گزارش موارد احتمالی نیز مشکل کشوری بوده که تنها مربوط به اصفهان نمی‌شود.

وی کالابرگ الکترونیک را یکی از طرح‌های بسیار بزرگ و بی‌سابقه توصیف کرد و گفت: این طرح برای نخستین بار با این ابعاد و شیوه توزیع در سطح کشور اتفاق افتاده و استان اصفهان با توجه به تعداد فروشگاه‌های تجهیز شده برای اجرای طرح، میزان مشارکت مردم و پایین بودن میزان تخلفات از میانگین کشوری، جز استان‌های پیشروی کشور به شمار می‌آید.

مدیر اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان درباره آینده این طرح نیز تصریح کرد: اجرای کالابرگ یک قانون است اما شیوه اجرا ممکن است متفاوت باشد، سال گذشته این طرح به دو شیوه اجرا شد اما با عنوان فجرانه ادامه یافت و از هجدهم اردیبهشت به بعد نیز باید منتظر تصمیمات هیئت دولت و ابلاغ آن به وزارتخانه‌ها باشیم.

به گزارش ایمنا، دولت در این طرح جامع تلاش کرد تا از طریق یارانه‌ها سبد غذایی مورد نیاز مردم را تا اندازه قابل قبولی تأمین کند از این رو با اختصاص این طرح به دهک‌های مختلف جامعه شیوه جدیدی را در تأمین نیازهای غذایی مردم ابداع کرد همچنین آمارها و گزارش‌های منتشر شده نشان می‌دهد این طرح نمره قابل قبولی را از مردم به دست آورده است روندی که زمزمه‌های ادامه این طرح را قوت می‌بخشد اما هنوز دولتمردان درباره این موضوع شفاف و صریح اظهار نظر نکرده‌اند.

کد خبر 748938

دیگر خبرها

  • فردا آخرین مهلت دریافت مرحله سوم طرح فجرانه کالابرگ است
  • اعلام آخرین مهلت استفاده از کالابرگ الکترونیکی
  • تمدید طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی دور از انتظار نیست
  • زمان واریز یارانه اردیبهشت 1403 / طرح فجرانه کالابرگ تمدید می شود ؟
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی تمدید می‌شود؟
  • طرح فجرانه کالابرگ ادامه پیدا می‌کند؟
  • استقبال یک میلیون خانوار اصفهانی از کالابرگ الکترونیک
  • ۴۷۷ هزار خانوار کردستانی با کالابرگ الکترونیکی خرید کردند
  • مشمولان طرح کالابرگ فجرانه این خبر مهم را حتما بخوانند
  • خبر مهم برای مشمولان طرح کالابرگ فجرانه؛ مدل جدید در راه است؟